::madelovsta::
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
that day
Sunday, 23 February 2014 @ Sunday, February 23, 2014

okay ceritanya bermula begini , once upon a time in the middle of muadzam shah pahang acecece, aku dengan kabutnya bersiap terus pergi bustand muadzam pukul 4 naik bas shuttle poli to muadzam . around 4:15 ptg baru bas bergerak . so pukul 4:30 ptg dah sampai kat bustand so terus naik bas mara liner . seat sorang okay like a boss bebeh :3 pungpangpungpang  dalam perjalanan driver bas aka "abang garang" sound cemni ahh

"siapa yg tekan loceng tu??! nak cakap datang sini !!"
sambil memusingkan stering bas tu kan nye pun adoi , aku yang tengah sedap mengantuk
terus segar kot macam kena jirus sebaldi air.
oh megad garangnya abang itu , garang tak abang itu ? hahaha
padahal disebalik bunyi itu sebenarnya notification kat handphone . so ? semua orang malas nak layan abang driver tu . engko nak mengamuk nak melenting nak kentut nak baling kapak haa gasak hengko yang penting aku dapat tidur ihik.

so sampai kat hentian putra around 10 malam gitu ahh . i thought abang nak ambik kat situ taw T^T rupanya terpaksa naik ktm sampai klang. dengan tak tahu jalannya terus tanya sorang indian boy ni . student uniten . dia ajar itu ini itu ini so abang pengawal tu tolong belikan tiket ke klang. so aku tunggu then kau tahu betapa banyaknya stesen sebelum klang tu hadir di hadapan mataku ini ?? 13 stesen !!! ohmai ~ tak berejam aku menunggu dalam ktm tu macam berdangdut ahh gelek goyang goyang dengan mengantuk tambah penat tambah lapar! 11 lebih keluar je dari ktm aku nampak bayang itu sungguh comel berbaju hitam . sambil pegang phone lumianya dibubuh hok tepi telingo . terpusing pusing macam nak ballet cari aku tak jumpa jumpa.

 padahal aku ada je so surprisekan depan dia hihi <3 masa tu perut berbunyi kot sebab hungry baq hang . so pergi mamak order milo ais satuuuuu dengan nasi goreng ~ handsomenyaaaa abang xD hmm sado . berbual dengan dia tanya itu ini tenung muka dia kacau dia .tak pernah rasa bosan dengan dia :D yeyyy! so abang bawak aku naik motor terus pergi rumah ros kat kapar . jauh gila apak dia dengan jalan yang cemtu ! gedegang aku kat belakang tu tunggang tebalik kat belakang . kacau kacau abang tengah bawak motor pukul pukul lengan dia haha tapi tak ada respond T^T so sampai rumah ros around 12 . aku nampak muka penat dan fed up dia terus press tak pandang aku langsung :'( sedih gilaaaaaa....

bila dia dah sampai rumah atuk , aku terus call and having a slow talk with him pujuk elok elok :)) so dia okay and ajak dia sleep because we having a big day tmrw yeyyyyy !

the next day,

so harini bersiap comel comel nak meet abang :D ohmegad cant wait ! so faris drive kereta jimmy seat beside him scnd driver lah . i know dia pandang aku lama hihik .so dah kat mall dia ajak mamam pizza tapi situ only ada papa john . PAPA JOHN SEDAP . hahahaha diorang melantak laju kot . dia tengah makan aku cucuk cucuk pinggang dia hihi pastu dia buat muka marah . tak ................. takut :P and then jalan jalan teman dia beli barang semua. pergi teman faris pulak date kat shah alam . ini dia satu hari ngidam nak karok tak dapat dapat 4 mall aku masuk naik patah tulang kaki ni. cair bawah matahari , so masa tu abang ajak duduk kat tasik yeyyy juk juk . so duduk berdua dengan dia . having a great conversation . walking . holding hand . smilling .



aww his cute face. aku pegang phone ,dia pun sibuk nak pegang
acah acah hihi <3


after that pergi kedai makan  so macam bored teman faris lama sangat , plan beli kfc take away for family angkat percuma doremon yeyyyy hihi . omey ohh ~ heading to car kejap take a nap sebab memang letih gila . around 7 pm macam tu baru gerak balik . but abang selalu pegang tangan aku tak bagi aku tidur ehem ehem . i do love you okay jangan risau . after that pergi shah alam dinner sebab nak hantar aku balik dah . guess what duit habis okay kosong kosong wooo wooo ~ merata nak cucuk duit tapi semua out of service bangangsssss. dengan karok dah tutup aghhh  sleepy . so straight away pergi i-city . ngantuk habis kot macam nak suruh abang seret. so kita just duduk tengok lampu hahaha aku lah yang jakun kan :O 

memang aku pandang muka dia tak lepas kot sebab entahlah rindu yang dah lama aku simpan . dengar je apa yang dia cerita sampai aku terlentok lentok . so dia terpaksa pegang badan aku biar tak jatuh ahaha . so dia ajak faris balik. omw home hantar kat shah alam punya bustand kan sampai sesat. masa aku nak naik kereta kawan aku pipi , salam abang dulu hugging and pesan "jaga diri" i was like nak nangis sangat sangat tapi tahan jeeeeeeee tahan.... hilang terus mood . so around 3 am baru dapat tidur ..



hem ini sedih hari,

disebabkan aku tidur lena terlampau aku terlepas ktm nak ke putra OMG ! aku tunggu train sampai pukul 8.55 pagi baru dapat naik sedangkan tiket aku pukul 9 pagi . bayangkan ahh semua orang aku nak sembur masa tu . konfem ahh bas dah gerak takkan nak beli tiket mesti dah habis kan . tempuh 13 stesen okay sejam aku dalam train macam gampang . aku punya wallet RM 0.30 OKAYYY ! abang call aku terus terduduk nangis buntu nak cucuk duit kat mana . so aku jalan terus tanya pakcik kat tepi jalan .. aku kena lintas masuk PWTC cari atm .. sumpah penat . aku lintas semula gi bustand tunggu setengah jam baru kaunter bukak . nak yahu what happend? TIKET HARINI HABIS DIK ? ya allah gugur jantung ni. ke hulu hilir aku pergi kaunter . lastnya aku beli kat transnational , itupun kena naik dari TBS .

DAH MERAJUK NAIK KTM . aku cari teksi nasib baik ada , perut lapar ni ~ 20 minit macam tu RM 18  sampai terus aku masuk tbs ganti pas masuk . baru aku rasa lega . so bas aku gerak pukul 1 dan sampai segamat pukul 4.30 . cari tiket ke muadzam HABIS HABIS HABIS , mangai ~ so aku call nasha nasib baik dia otw nak balik so aku lega ahh. dia ambik 6.15 petak sampai poli pukul 7 . so everything semua selamat . dengan phone habis bateri aghhhhh~ abang risau sangat ... but dah sampai yeyyyyy !!!





Older Post | Newer Post
owner


Hello There. Welcome to my blog. Be nice here , do view do follow okay ? good :).


Entry Profile



music



together

Daisypath Anniversary tickers

chit chatto